torstai 21. huhtikuuta 2016

Palautus viime kesän fiiliksiin

Seitsemänsataakaheksankymmentäseitsemän euroa ja neljäkymmentä senttiä rahaa, joista en olisi halunnut yhtäkään. Tämä on isäni kuolinpesälle osoitettu veronpalautus.

Vaihtoehdot:
1) Raha kuluu kohtuullisiin hautajaiskuluihin esim. kuolinilmoitukseen. Onhan neliväri-ilmoitus valtakunnan suurimman lehden etusivulla kohtuullinen?

2) Avataan perunkirjoitus ja jaetaan rahat velkojille.

3) Avataan perunkirjoitus, velkojat eivät ole kiinnostuneita velkomisesta (merkitty luottotappioihin) ja rahat jäävät kuolinpesän osakkaille.

Soitin tietysti heti perunkirjoittajalle. Ahaa, hän onkin lomalla toukokuuhun saakka. Soitin heti isäni kuolinpesän pankkiin. Ahaa, he eivät osanneet auttaa. Soitin oikeusaputoimistoon. Ahaa, soittoaikoja jaetaan ehkä ensi viikolla. I'm beyond help.

Haluaisin tietää, miten velkojien velkomistahto selvitetään, todennäköisesti kirjallisesti? Kuinka paljon maksaa lisäys perunkirjoitukseen? Voisiko samalla tehdä sen lisäyksen, että kuolinpesän hoitajalle voidaan maksaa matkakuluja.

Itkuksihan tämä tietysti meni. Miten en saatana osannut hoitaa tätä aiemmin? Miksi perunkirjoittaja ei? Miksi vaan ollaan tässä? Olin ehtinyt jotenkin saada itseni uskomaan, että maailma ei voi olla niin epis, että tulee satoja euroja, että pakko tulla vain muutama kymppi palautusta. Olin jo vähän miettinyt, että millaisen kuolinilmoituksen sillä rahalla saisi.

Pelkään siis, että unet menevät, kun joudun taas vain odottelemaan, enkä pysty toimimaan. Haluaisi selvittää kaiken heti.

Tuntui kyllä ihan hullulta tänään soitella eri paikkoihin, kuunnella vastaajia ja kuunnella että "en osaa auttaa". Tiesittekö, että kaiken tän paskan lisäksi mun isä on kuollut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti