keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kansallinen epäonnistumisen päivä



Moka on lahja, he väittävät. Siitä voi oppia, kasvaa, kehittyä. Ilman yrittämistä ei olisi yrityksiä, ei tapahtuisi mitään, ei nähtäisi mahdollisuuksia ja rikottaisi rajoja. Aivan. Mutta eikö olisikin mukavampi onnistua?

Minusta olisi luottavaisempaa ja järkevämpää toimia, kun minulla olisi oikeat taidot ja tiedot, riittävä valmistautuminen ja ennakointi. Mikä lahja se sellainen on, joka tuottaa toiselle mielipahaa ja harmia, aiheuttaa stressiä ja epäluottamusta? Koska sellaista minun mokailuni on. Lähes anteeksiantamatonta. Pystyn tuhoamaan ystävyyssuhteita, aiheuttamaan tahtomattani rahallista menetystä ja virheiden kautta tarpeetonta kiirettä ja syvää mielipahaa.

Ei sellainen moka ole lahja. Pystyn kyllä nauramaan itselleni ja usein onkin päivissä kaskujen aihetta. Ja niin niin, virheistä voi oppia. En kuitenkaan ymmärrä, miksi virheistä pitäisi iloita ja nauttia, kun niitä on jo alla oppimiseen riittävä määrä. Silti teen virheitä, erehdyn ja tiuskin. Minä mokaan. Enkä suinkaan siitä iloitse. Tekemäni moka ei ole lahja, jos se millään muotoa vahingoittaa toista ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti